Skip to main content

Breadcrumbs

Έναρξη μαθημάτων κρητικών χορών 2020-2021


01 Νοεμβρίου 2020
17:30

Η διδασκαλία κρητικών χορών συνεχίζεται και φέτος με κέφι και πολλή προσοχή. Ο Σύλλογός μας θα παρέχει δωρεάν μαθήματα κρητικών χορών προς όλα τα μέλη και φίλους του.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν:

 • την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, από 17:30 έως 19:30,
 • το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, από 17:30 έως 19:30,
 • την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, από 17:30 έως 19:30,

στα γραφεία του Συλλόγου μας.

Τα μαθήματα εκτός απροόπτου θα ξεκινήσουν στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2020, με μόνη οικονομική επιβάρυνση την εφάπαξ εγγραφή 5 ευρώ για όλο το χρόνο και υπεύθυνους των χορευτικών τμημάτων τους:

 • Τσιμπλοστεφανάκης Στέλιο
 • Μαριαλένα Βδοκάκη
 • Ελπίδα Παπαδοπούλου Σταγάκη
 • Κρουσταλάκης Βασίλης

Θα ακολουθηθούν όλες οι οδηγίες που αφορούν τις σχολές χορού για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι οποίες αναλυτικά αναφέρονται παρακάτω:

Ο υπεύθυνος αναλαμβάνει την καθημερινή καταγραφή των εισερχομένων ατόμων και προγραμματίζει το χώρο και τις λειτουργίες και το ωράριο λειτουργίας ώστε:

 1. να αποφεύγεται ο συνωστισμός εντός του χώρου και της εισόδου/εξόδου.
 2. να επιμερίζονται οι ομάδες και οι εργαζόμενοι κατά το δυνατό σε σταθερό πρόγραμμα ώστε σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος να διευκολύνεται η διαδικασία ανίχνευσης και ιχνηλάτησης.

Εάν οποιοδήποτε άτομο έχει κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα ή έχει έρθει σε επαφή με άτομο/α που είχε/αν τα πιο κάτω συμπτώματα η έχουν διαγνωστεί με COVID-19 τότε δεν πρέπει να προσέρχεται στην σχολή χορού.

 • Πυρετό  >37,3ο
 • Βήχα
 • Δυσκολία στην αναπνοή
 • Μυαλγίες
 • Κακουχία
 • Αγευσία/Ανοσμία

Συστήνεται όλα τα άτομα και οι εργαζόμενοι να εξετάζονται στο σπίτι πριν μεταβούν στο χώρο της σχολής. Εάν εμφανίσουν κάποια από τα πιο πάνω συμπτώματα, θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι για αυτό-παρακολούθηση και επικοινωνία με τον προσωπικό τους ιατρό.

Η σχολή είναι υπεύθυνη για την προμήθεια όλων των αναγκαίων υλικών και εξοπλισμό για προστασία των ατόμων και του περιβάλλοντος χώρου, όπως επίσης και για την εκπαίδευση των ατόμων σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας και τον έλεγχο τήρησης των εν λόγω μέτρων.

Συνιστάται όπως υπάρχει μια χρονική περίοδος μεταξύ των συνεχόμενων τμημάτων ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο, καθώς επίσης καλός φυσικός αερισμός και καθαρισμός του χώρου. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ατόμων που κάνουν χορό πρέπει να είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από 2 μέτρα. Ο λόγος είναι ότι κατά την άσκηση/χορό μπορεί να εκπνέονται με μεγαλύτερη ισχύ δυνητικά μολυσμένα αναπνευστικά σταγονίδια και συνεπώς για λόγους ασφάλειας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στη σχολή χορού. Εάν απαιτείται η σωματική επαφή, οι χορευτές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μάσκα και να απολυμάνουν τα χέρια τους πριν και μετά τον χορό.

Θα πρέπει να ακολουθούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα άθλησης. Στο χώρο θα πρέπει να υπάρχει συστηματικός και επαρκής αερισμός ανά τακτά χρονικά διαστήματα (Ανοικτά παράθυρα).

Προσωπική υγιεινή και απολύμανση

Είσοδος/Έξοδος στους χορευτικούς χώρους με εφαρμογή υγιεινής των χεριών: Τοποθέτηση αλκοολούχων διαλυμάτων (με περιεκτικότητα αλκοόλης >60%) και εφαρμογή απαραίτητα υγιεινής των χεριών κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο. Πριν και μετά το ντύσιμο και χορό, τόσο ο δάσκαλος όσο και ο μαθητής πρέπει να πλένουν και να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Θα υπάρχουν σταθμοί απολύμανσης χεριών με τα απαραίτητα προϊόντα (alcohol gel >60% concentration). Τα προσωπικά αντικείμενα συμπεριλαμβανομένου και του φαγητού (snacks) και νερού πρέπει να φυλάγονται σε ειδικούς χώρους. Τα τρόφιμα (γεύματα και σνακ) πρέπει να είναι σε ατομικές κλειστές μερίδες. Το κάθε άτομο είναι υπεύθυνο να έχει μαζί του το προσωπικό ισοθερμικό παγούρι (θερμός) και μπουκάλι νερού με γραμμένο το όνομα του. Κατά τη διάρκεια διαλειμμάτων προτείνεται να υπάρχουν διαλείμματα με μικρές ομάδες και αποφυγή συνωστισμού κατά τη σίτιση. Συστήνεται πλύσιμο χεριών πριν και μετά τη σίτιση και αποφυγή ανταλλαγής αντικειμένων και φαγητών. Συστήνεται ο λειτουργός ασφάλειας να ελέγχει τη τήρηση των μέτρων και να βοηθάει στο διαμοιρασμό των φυλαγμένων τροφίμων στα άτομα.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές τις σχολής θα έχουν αρκετό χώρο όταν τρώνε για να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Ο χώρος διαλείμματος είναι καλό, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, να είναι εξωτερικός.

Απολύμανση χώρων/Αντικειμένων

Τόσο το δάπεδο όσο και οι λοιποί χώροι θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο καθαρισμού χώρων. Όλοι οι χώροι που θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της σχολής θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν και μετά από την είσοδο σε αυτούς των μαθητών. Για αυτόν το καθαρισμό πρέπει να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα υλικά (για παράδειγμα Chlorine based products 1:20 dilution η alcohol >60% concentration).

Η διοίκηση της σχολής είναι υπεύθυνη, ώστε οι νιπτήρες στις τουαλέτες να διαθέτουν πάντα φιάλη με υγρό σαπούνι και χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης οι οποίες πρέπει να απορρίπτονται σε κάδους που θα είναι δίπλα στους νιπτήρες. Συστήνεται αποφυγή συνωστισμού και στις τουαλέτες.

Στο χώρο θα πρέπει να υπάρχει συστηματικός και επαρκής αερισμός συνεχόμενα ή ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο λειτουργός ασφαλείας θα πρέπει να υποδείξει τους κατάλληλους χώρους για το κάθε τμήμα της σχολής λαμβάνοντας υπόψη τα τετραγωνικά μέτρα και την απόσταση που πρέπει να έχουν τα άτομα μεταξύ τους ( ένα άτομο ανά 8 τετραγωνικά και 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους).

Εξοπλισμός

Όλος ο εξοπλισμός (ο οποίος πρέπει να έχει μειωθεί στα απαραίτητα) θα πρέπει να έχει απολυμανθεί. Αποτελεί ευθύνη του κατόχου εξοπλισμού. Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης (πχ πόμολα πορτών, κουμπιά ανελκυστήρα κλπ.). Επίσης όλα τα αντικείμενα καθώς και ενδύματα, υποδήματα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χορευτές/δασκάλους για τις ανάγκες της σχολής, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν απολυμανθεί χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα υλικά. Το ίδιο ισχύει και για ρουχισμό που φέρνουν οι μαθητές μαζί τους στην σχολή.

Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας.